Helsingin Navigaattorit
14.12.2013

Vuotuinen ohjelma

Tutkintotilaisuudet ovat kaikille avoimia, mutta niihin on ilmoittauduttava. Muut tapahtumat ovat vain jäsenille. Tapahtumista ilmoitetaan jäsenkirjeissä.

Talvikirje
Tammi-helmikuussa tulee vuoden ensimmäisen jäsenkirje, jossa on asiaa jäsenmaksuista, katsastuksesta ja kevään tilaisuuksista.
Jäsenmaksueräpäivä
Helmikuun lopussa on jäsenmaksun eräpäivä. Silloin toivotaan maksettavan myös vapaaehtoiset maksut kuten katsastusmaksu.
Tutustumiskäyntejä
Kevään aikana vieraillaan yleensä kahdessa meriaiheisessa kohteessa.
Kevään tutkinnot
Huhtikuun loppupuolella on Suomen Navigaatioliiton valtakunnallinen tutkintopäivä, jolloin tähtitieteellisen merenkulkuopin tutkinto on kello 14–22 (avomerilaivuritutkinto) ja maantieteellisen merenkulkuopin tutkinnot ovat kello 18–22 (saaristo- ja rannikkolaivuritutkinto).
Katsastukset
Huhtikuussa on oikea aika ilmoittaa katsastajalle omista aikatauluista ja katsastustarpeista: peruskatsastus alkaa runkokatsastuksella vene ylhäällä ja päättyy veneen ollessa vedessä purjehduskuntoisena. Vuosikatsastus tehdään vesillelaskun jälkeen. Katsastuskausi alkaa jäiden lähdettyä ja päättyy 30. kesäkuuta.
Kevätkirje
Touko-kesäkuussa tulee vuoden toinen jäsenkirje: asiaa kesän tilaisuuksista ja navigointiharjoituksista.
Kesäloma
Heinäkuun alussa alkaa katsastajien ansaittu kesäloma.
Syyskirje
Syys-lokakuussa tulee vuoden kolmas ja viimeinen jäsenkirje, jossa tietoa syksyn tilaisuuksista ja talven tapahtumista.
Tutustumiskäyntejä
Syksyn aikana vieraillaan yleensä kahdessa meriaiheisessa kohteessa.
Vuosikokous
Joulukuun alkupuolella järjestetään seuran sääntömääräinen vuosikokous.
Syksyn tutkinnot
Joulukuun puolivälissä on Suomen Navigaatioliiton valtakunnallinen tutkintopäivä, jolloin maantieteellisen merenkulkuopin tutkinnot ovat kello 18–22 (saaristo- ja rannikkolaivuritutkinto).